РЕКОРД. На честь головної страви на столі у Святвечір — куті в Тернополі започаткували фестиваль. Та до того краяни ще й вирішили рекорд встановити. І домоглися свого, представивши на центральній площі міста найбільшу в Україні макітру з обрядовою солодкою кашею на 1300 літрів.

Біля головної ялинки краю виставили поміст, а на ньому розмістили  величезну посудину. 12 господинь доклали свого куховарського вміння й любові до приготування куті, для якої використали 300 кг пшениці, по 50 — меду, маку та горіхів, по 30 —  родзинок і цукру. Представник Книги рекордів України співачка Уляна Воробей вручила організаторам свята сертифікат, що засвідчив: тернопільська макітра з кутею на 1300 літрів стала найбільшою в нашій країні. 

Першими пригощати рекордсменкою стали дітей. Водночас усі, хто прийшов на фестиваль, могли поласувати іншими різдвяними наїдками. А військовослужбовці привезли польову кухню, в якій  приготували смачний узвар.

Їлося й пилося тернополянам добре під розмаїття віншувань, колядок, щедрівок. А організатори фестивалю запланували видати збірку кращих рецептів головної страви Святвечора від учасників імпрези. 

Долий-но ще куті! Фото автора