ДАРУНОК РОКУ

Квартира — найдорожче надбання спортсменів

Прихід 2013 року учасникам XXI зимових Олімпійських ігор, які відбулися у 2010-му у Ванкувері, — Аннамарі Чундак і Йосипові Пеняку,— приніс із собою… власні квартири.

— На придбання двох однокімнатних помешкань виділили майже 600 тис. гривень з обласного бюджету. Вони розміщені у комфортабельному районі по вул. Осипенка в Ужгороді, — сказав під час вручення ключів голова Закарпатської облдерж- адміністрації Олександр Ледида. —Чекаємо від наших земляків-олімпійців нових спортивних досягнень.

У вересні минулого року Аннамарі Чундак уже отримала високе визнання своїх заслуг — почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України». Дякуючи за увагу з боку влади, багаторазова чемпіонка України сказала, що квартира — найдорожчий дарунок за всю її п’ятнадцятирічну спортивну кар’єру.

Йосип Пеняк зауважив, що облаштуванням отриманого житла займеться після завершення зимових стартів 2013-го. «Якщо все піде добре, справлятиму новосілля вже влітку», — додав він.

Цього ж дня у спортсменів із закарпатського центру олімпійської підготовки з’явився сучасний мікроавтобус. Відтепер на тренування та змагання їх возитиме комфортабельний 17-місний «Форд-Транзит» вартістю  майже 350 тис. гривень.

— У нашому центрі займаються майже три десятки лижників і сноубордистів. Понад 10 років тому для нас придбали автобус вітчизняного виробництва. Він, на жаль, зовсім не пристосований до тривалих поїздок, а виїздити власним транспортом можливості не було, — зауважив директор олімпійського осередку Золтан Минай. — Новенький «Форд» забезпечить спортсменам кращі умови і, безумовно, допоможе краще готуватися до стартів. Відтепер легко буде доїхати до Франції чи Італії, де відбувається чимало змагань. Якщо треба буде, то візьмемо в штат ще одного водія.