ТРАНСПОРТ.  Робота з модернізації української транспортної системи триватиме й надалі. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров, коментуючи в соціальній мережі Фейсбук першу поїздку швидкісного поїзда «Hyundai» за маршрутом Київ—Львів.

За словами глави уряду, з приводу денних експресів було багато розмов і дискусій. При цьому Микола Азаров висловив здивування, що часто в нашій державі не розуміють масштабності проблем. «У такій великій країні, як наша, з такими великими відстанями реалізувати за 1,5 року такі проекти не тільки неймовірно важко, а й, безумовно, не обходиться без якихось неузгодженостей, окремих недоліків. А коли читаєш відгуки на цю подію, то дивує, що саме на цих погрішностях і зосереджено всю увагу», — підкреслив Прем’єр.

Говорячи про повернення нічних потягів, Микола Азаров висловив задоволення, що Укрзалізниця врахувала побажання пасажирів. «Укрзалізниця скасувала своє попереднє рішення і відновила торішній літній графік руху поїздів з невеликими змінами», — зазначив Прем’єр.

При цьому він окремо торкнувся питання курсування поїзда Київ—Львів № 91/92, що так хвилює всіх львів’ян. «Жителів Львова цікавить поїзд №91/92. Він не скасований, поки що в нього інша нумерація: 191/192, тому що потяг з нумерацією 91/92 пішов через Волинську область за іншим маршрутом. Через місяць Укрзалізниця внесе зміни в нумерацію і поверне львів’янам звичний для них номер поїзда», — зазначив глава уряду.

Крім того, він запевнив своїх співрозмовників у тому, що питання прийнятної вартості квитків обов’язково буде врегульовано. «На звичайні поїзди вартість квитків не змінилася, а на швидкісні потяги її буде зменшено», — цитує слова Миколи Азарова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

При цьому глава уряду повідомив, що дав доручення Укрзалізниці вивчити всі звернення і скарги пасажирів на роботу залізниці. «Всі недоліки в роботі залізничного транспорту необхідно буде повідомляти як в Укрзалізницю, так і в Кабінет Міністрів. Думаю, що з часом все налагодиться», — підсумував Прем’єр. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»