ВІЗОВИЙ РЕЖИМ. На доручення глави уряду Миколи Азарова  віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко провів міжвідомчу нараду з питань виконання Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України.

За підсумками наради були визначені конкретні строки та відповідальні за виконання тих пунктів першого етапу Плану дій, за якими Україна ще продовжує виконувати свої зобов’язання. «Президент України особисто тримає на контролі роботу з реалізації Плану дій щодо лібералізації візового режиму ЄС для України, розглядаючи зняття візових бар’єрів для поїздок українців в Європу як один з пріоритетів діяльності влади», — наголосив Костянтин Грищенко.

При цьому він закликав причетні відомства не лише пришвидшити доопрацювання визначених Планом дій законопроектів, а й зосередитися на їх супроводі при розгляді Верховною Радою. «Сьогодні фактично всі парламентські сили заявляють про свою відданість євроінтеграційному курсу. Вже в перші дні другої сесії Верховної Ради вони отримують добру нагоду на практиці підтвердити це, забезпечивши оперативне ухвалення необхідних для лібералізації візового режиму законопроектів», — цитує слова віце-прем’єра його прес-служба. Костянтин Грищенко висловив сподівання, що і європейська сторона співпрацюватиме з органами влади України в процесі виконання Плану дій. «Ми сподіваємось, що наші партнери в ЄС врахують те, що скасування віз для українців символізуватиме відновлення історичної єдності великого європейського дому», — додав віце-прем’єр. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»