ДОСЛІДЖЕННЯ. На сьогоднішній день громадяни Ліхтенштейну є найбагатшими у Європі, а найбіднішими молдовани, білоруси та жителі Косово. Про це свідчить дослідження купівельної спроможності населення, проведене німецькою соціологічною компанією GfK Geo Marketing, передає ТСН з посиланням на  euobserver.com.

Так, житель Ліхтенштейну за рік може витрачати близько 57 тисяч євро в рік. На другому місці – Норвегія, за якою слід Швейцарія.

Лідером в Європі за рівнем доходів на душу населення названий Люксембург. Однак після сплати податків ця сума залишається удвічі нижчою, ніж в Ліхтенштейні – близько 29 тисяч євро.

У той же час люксембуржці приблизно в два рази багатші жителів Іспанії та Італії, купівельна спроможність яких складає близько 13 тисяч євро на рік. Ця сума є середнім рівнем добробуту в Європі.

Останні рядки в списку займають Молдова, Білорусь і Косово, жителі яких заробляють у 10 разів менше середньоєвропейських показників.

Нагадаємо, згідно з дослідженням Global Wealth Report, у якому вивчається рівень добробуту у всьому світі, Україну віднесли до країн третього світу, тобто найбідніших.