РІШЕННЯ. З 1 січня до 15 лютого 2013 року відтерміновано набрання чинності пункту 2 постанови КМУ від 8 серпня 2012 р. №793 «Про внесення змін до Порядку здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну». Про це йшлося на розширеній нараді, проведеній віце-прем’єр-міністром Костянтином Грищенком.

Це рішення дасть імпортерам змогу отримати від Державної служби з лікарських засобів сертифікати відповідності міжнародним стандартам GMP, а Держлікслужбі — провести необхідні перевірки виробників лікарських засобів для недопущення на український ринок фальсифікованої та неякісної продукції.

«Нам вдалося досягти принципової та компромісної домовленості між урядом та учасниками фармацевтичного ринку, що з 15 лютого в Україну імпортуватимуть виключно ті лікарські засоби, виробництво яких відповідає найвищим міжнародним стандартам якості, зокрема GMP. Набрання чинності пункту 2 постанови з 1 січня 2013 року могло спричинити дефіцит життєво необхідних ліків», — цитує слова урядовця його прес-служба.