МЕМОРАНДУМ. Міністерство охорони здоров'я України та вітчизняні виробники ліків підписали меморандум про співробітництво. Сторони взяли на себе зобов'язання забезпечити хворих на гіпертонічну хворобу необхідною кількістю медикаментів, і при цьому утриматися від підвищення цін на ліки.

Про це заявила міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова під час церемонії підписання меморандуму, повідомляє прес-служба міністерства.

«Ми беремо на себе спільні зобов'язання. Компанії вироблятимуть необхідну кількість ліків, не підвищуватимуть ціни на медикаменти. Міністерство охорони здоров'я зобов'язується підтримувати діалог з виробниками та громадськими організаціями, забезпечити все необхідне для своєчасної реєстрації та перереєстрації лікарських засобів», - заявила Богатирьова.

Українські фармацевти засвідчили підтримку ініціатив уряду, спрямованих на підвищення рівня життя українських громадян до європейських стандартів. У цьому контексті вони підтримали ухвалену на минулому засіданні Кабміну постанову «Про проведення пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для хворих на гіпертонічну хворобу».

Українські виробники також пообіцяли забезпечити на своїх підприємствах двомісячний запас медпрепаратів, на які поширюється реалізація Пілотного проекту.

Зі свого боку МОЗ зобов'язалося залучати представників вітчизняних фармацевтичних компаній та об'єднань до участі в підготовці урядових рішень і нормативних актів МОЗ з питань регулювання ринку фармацевтичної продукції. Міністерство також пообіцяло свою підтримку в процесі реєстрації медпрепаратів.

УКРІНФОРМ