ДО БДЖІЛ - ЗА ЗДОРОВ’ЯМ. Апітерапевт Олексій Пащенко у селі Білогородка на Київщині – місцева знаменитість.

Два роки тому бджоляр збудував спеціальний лежак. Тепер на його пасіці бджоли не лише мед носять, а ще й лікують.

«Година відпочинку на лежаку, де над головою дзижчать десятки тисяч комах, - і ваша нервова система знову спокійна, а імунітет – зміцнений. А ще – відновиться кровообіг та стабілізується тиск», - розповідає Олексій.

Такий лікувальний ефект досягається завдяки сильному біомагнітному полю, що йде від бджолиної сім’ї, каже лікар. Мікрохвилі та вібрації покращують кровообіг головного мозку, а ще очищують карму людини. Маленькі трудівниці забирають негативну енергію в обмін на позитивну. А їхнє монотонне дзижчання заспокоює нервову систему.

«Рахується, що біополе людини та біополе бджолиної сім’ї співпадають за своїми параметрами. І якщо людина приходить до бджіл зі своїм порушеним біоенергетичним полем, вплив бджолиного поля здатен вирівняти ці порушення», - пояснює апітерапевт.

У садибі лікаря можна полежати не лише над комахами, але й під ними - у бджолиній лазні. Лікувальна мелодія лунає знизу. Під лежаком - щонайменше 60 тисяч бджіл. Людину від них відділяє дерев’яне перекриття з липи.

Через дірки надходить чисте та цілюще повітря. Десять хвилин такої інгаляції - і бронхи та легені очищені від мікробів. Тут же апітерапевт лікує пацієнтів бджолиною отрутою.

Для пані Надії це вже 19-й сеанс. Бджілок жінка вже не боїться. Укуси комах переносить добре. Зізнається – місяць лікування вже дав результат.

«Можна сказати, що нормалізувався тиск. І що стосується ревматичних виявів, які були, зараз я їх просто не помічаю», - каже пацієнтка Надія Козіна.

Бджолина отрута здатна вилікувати ревматизм, остеохондроз, міжхребцеві грижі, затиснення нервів та артрози. Але лікувати пацієнтів укусами комах потрібно обережно – попереджає лікар.

Насамперед  треба зробити пробу на алергію. А ще – добре знати рефлексогенні зони. Тим, у кого хворі нирки, чи хто має психічні розлади – бджолина терапія заборонена.

«Вона може спровокувати загострення. А ще не можна тим, хто має інфекційні та гострі запалення», - попереджає апітерапевт.

Та отрута – не єдиний продукт бджільництва, з допомогою якого можна покращити здоров’я. Так, маточне молочко – нормалізує тиск, прополіс – ефективний при хворобах шкіри. А справжній мед, зібраний цими маленькими трудівницями, нормалізує сон та зміцнить імунітет. 

ICTV