МЕТА. Мінінфраструктури має намір залучити до контролю за будівництвом доріг іноземні компанії. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр інфраструктури Борис Колесніков під час відвідання будівництва нової дорожньої розв’язки в Маямі у рамках свого робочого візиту до США. «Нас цікавлять два аспекти. Перший — організація роботи на всіх етапах будівництва, і другий — контроль за якістю виконання робіт», — сказав Борис Колесніков.

За його словами, Україна потребує компаній, які контролюють будівництво доріг. «Ми на першому етапі запрошуватимемо іноземні компанії, які контролюватимуть якість доріг, і, безумовно, це дасть позитивний результат», — уточнив віце-прем’єр-міністр, зазначивши, що в Україні немає компаній такого рівня, послугами яких можна було б скористатися.

Міністр інфраструктури зазначив, що чекає прибуття таких фахівців навесні наступного року, можливо, із США. «Уряд штату Флорида замовив 45 мостів (для будівництва розв’язки в Маямі), які мають побудувати впродовж шести років. Вони взяли приватну компанію, яка контролюватиме якість», — сказав Борис Колесніков. Цим досвідом має намір скористатися й Україна, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури. «Європа будує дорогу за 6 млн євро кілометр, а Україна — за 6 млн грн, і її змиватиме щороку. Краще відразу побудувати якісні дороги», — підсумував Борис Колесніков. При цьому він має намір звернутися до уряду з ініціативою запровадити пільги для компаній, які будують дороги в Україні: «Треба дати дорожнім будівельникам пільги, аналогічні до пільг готельного бізнесу. Тобто на 10 років звільнити їх від податку на прибуток, щоб вони купували найсучасніші технології й найсучаснішу техніку». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»