РІШЕННЯ

Авіаційна інфраструктура перебуває під пильною увагою уряду  

На понеділковому засіданні уряду ухвалено постанову «Про схвалення Концепції Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2013 року». Документ спрямовано на розвиток аеропортів, реконструкцію та розбудову їх інфраструктури. Реалізація концепції дасть змогу поліпшити технічний рівень аеропортів, забезпечити їх засобами посадки та аеродромним обладнанням, авіаційною наземною технікою, засобами обслуговування пасажирів, багажу та вантажу тощо.

Участь у програмі беруть аеропорти Сімферополя, Севастополя, Дніпропетровська, Одеси, Запоріжжя, а також окремі об’єкти в інших аеропортах.

Це також вирішить земельні питання та оновить інфраструктуру, що позитивно вплине на безпеку авіації й темпи розвитку авіаційної галузі загалом. Документ сприятиме розвитку міжнародного туризму в Україні, створенню додаткових робочих місць, збільшенню надходжень до державного та місцевого бюджетів, упровадженню державно-приватного партнерства в розбудові аеропортової мережі, захисту інтересів держави з питань національної безпеки та оборони.

На перспективу Міністерству інфраструктури разом із зацікавленими центральними органами влади доручено розробити і подати у тримісячний строк уряду проект Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року.

Затверджено й подано Міністерством інфраструктури скоригований проект будівництва паркінгу державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль». Паркінг розташується біля термінала D на ділянці 30 000 кв. м, площа забудови становить 18 398 кв. м. Об’єкт розрахований на 2038 машиномісць.

Зведення об’єкта забезпечить ефективне функціонування транспортної системи, адже на сьогодні в безпосередній близькості від термінала D аеропорту «Бориспіль» стоянок нема, найближчі розташовано перед терміналами В та F.

Уряд також виділив кошти для поліпшення екологічного стану озера Лебедине на Сумщині та навколишніх територій навколо  полігонів твердих відходів міст Харкова та Горлівки, ухваливши розпорядження «Про виділення коштів для здійснення у 2012 році невідкладних природоохоронних заходів».

Документом передбачено фінансування за рахунок залишку коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища, що утворився станом на 01.01.2012 року.

Міністерству екології та природних ресурсів призначено 26,397 млн грн для здійснення у 2012 році природоохоронних заходів з виготовлення проектно-кошторисної документації для об’єктів, реконструкцію та будівництво яких передбачається здійснити у 2013—2014 роках.

Це стосується будівництва комплексу з переробки твердих побутових відходів із системою збору, утилізації газу, утвореного на полігоні, та виробництва електричної енергії в місті Дергачі Харківської області. Також розроблятиметься документація для проведення робіт із поліпшення технічного стану та благоустрою озера Лебедине в місті Лебедин Сумської області.  Окрім того, частину коштів спрямують на розробку документації будівництва регіонального полігона промислових та будівельних відходів з комплексом з переробки твердих побутових відходів з поглибленим їх сортуванням і утилізацією для виробництва теплової та електричної енергії та її подальшої реалізації в місті Горлівка Донецької області.

Таке рішення сприятиме поліпшенню екологічного стану як об’єктів, так і прилеглих територій, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»