ПРОГНОЗ. Протягом цього тижня по всій території України очікуються дощова та спекотна погода. Про це на брифінгу повідомив директор Укргідрометцентру МНС Микола Кульбіда. За його словами, найближчими днями слід очікувати на грози, місцями на сильні зливи і дощі різної інтенсивності. На середу взагалі оголошено штормове попередження, зокрема на Заході країни. 

Температура повітря протягом тижня на заході становитиме від 15 до 20 градусів тепла, в інших регіонах буде переважно 22—27 градусів, однак у південних, центральних і східних областях стовпчик термометра місцями може піднятися до 30 градусів вище нуля, повідомляє Укрінформ.

Водночас Микола Кульбіда попередив, що цього року літо в Україні буде спекотним (уже вчора в деяких областях температура становила  +32 — +34). «Минулого року температура повітря влітку на 2—3 градуси перевищувала норму. Ніякого іншого варіанту, крім того, що по всій Україні цього року влітку буде висока температура, ми не очікуємо, оскільки тенденція має чітко виражений характер», — зазначив синоптик.