АКЦЕНТ. Прем’єр-міністр Микола Азаров обговорив у Києві з послом Литви в Україні Пятрасом Вайтекунасом питання двосторонньої співпраці. «Хочу подякувати вам за щиру зацікавленість Литви щодо України. Ви наші друзі, підтримуєте нас на різноманітних європейських форумах та у інституціях ЄС», — зазначив він.

Сторони також порушили тему перспектив співпраці в рамках проекту «Вікінг». За вклад України у його реалізацію посол висловив окрему подяку: «Я хочу вам подякувати за спільну реалізацію транспортних проектів. Щодо «Вікінгу» є реальний поступ, і наша країна вдячна вам за вклад у цей проект».

Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, поїзд комбінованого транспорту «Вікінг» проходить через Україну, Білорусь та Литву і поєднує ланцюг морських контейнерних і контрейлерних ліній Балтійського регіону з аналогічною системою Чорного, Середземного і Каспійського морів. А загальна довжина маршруту становить понад 1 700 км. Поїзд курсує за маршрутом Іллічівськ (Україна) — Мінськ (Білорусь) — Клайпеда (Литва). До його складу входять 40 платформ із контейнерами загальною вагою до 6 тис. тонн.