ДОПОМОГА. Служба зайнятості Рівненщини вперше в Україні запровадила новий вид громадських робіт — супровід дітей та молоді з особливими потребами, а також проведення для них освітніх та реабілітаційних занять. Адже це витребуваний самим життям вид послуг, який дає змогу дітям хоча б ненадовго розширити межі власної квартири і по-іншому сприйняти світ. Відповідні пропозиції народилися у спілці інвалідів з дитинства «Передзвін».

«Передзвонівці» разом із батьками та соціальними педагогами завітали до інформаційного центру для школярів та молоді служби зайнятості, щоб ознайомитися із професіями квіткарки та виробника художніх виробів із лози. Викладачі не лише розповіли про історію цих творчих професій, а й провели майстер-класи. Треба було бачити, як захопив гостей процес виготовлення плетених виробів! Дарма що з лозою та гобеленом вони працювали вперше — мають непогані результати, вважає майстер виробничого навчання Валентина Голуб. І зробили впевнені кроки до професійної самореалізації. А на додачу ще й отримали подарунки, виготовлені руками слухачів центру професійно-технічної освіти: плетені кошички із солодощами, прикрашені іменними вишивками.

Відтепер такі зустрічі стануть постійними, і «передзвонівці» ознайомляться ще з багатьма професіями. А з працевлаштуванням їм теж допоможуть у службі зайнятості: адже на Рівненщині за її сприяння отримав роботу кожен четвертий інвалід, що перебуває тут на обліку.