ПОДІЯ. «IIІ Луганський Міжнародний інвестиційний форум пройде під знаком розвитку агробізнесу, оскільки він повинен стати локомотивом для економіки нашого краю. Ми презентуємо проект «Агромісто», бо за рік уже встигли зустрітися з 150 компаніями, які розглядають можливість співпраці в рамках проекту», — повідомив заступник голови облдержадміністрації Едуард Лозовський на брифінгу для журналістів.

За його словами, якщо метою першого форуму було прагнення заявити про Луганщину як гідного учасника інвестиційного процесу, а другий форум мав практичну спрямованість і його метою було сприяння укладенню конкретних договорів із міжнародними інвесторами в різних сферах діяльності, то нинішній має вже єдину спрямованість: це розвиток співпраці у виробництві, зберіганні, дистриб’юції, переробці сільгосппродукції.

III Луганський Міжнародний інвестиційний форум проходитиме 11—13 жовтня, але, як очікує влада краю, не обмежиться цими датами. Участь у форумі підтвердили понад 200 іноземних представників із 20 країн — Польщі, США, Швеції, Швейцарії, Канади, Саудівської Аравії та інших. У рамках форуму також заплановано засідання трейд-клубу, у якому візьмуть участь офіційні представники посольств Великобританії, Норвегії, Польщі, Китаю, Індонезії та Республіки Білорусь.

Очікується, що в роботі форуму візьмуть участь віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, керівники деяких міністерств. Протягом усіх днів роботи триватиме виставка сільгосптехніки та продукції луганських фермерів.