ПРИГОДИ. Яким тернистим може стати шлях до серця коханої, голландський наречений жительки міста Ровеньки навіть не підозрював. Молоді люди познайомилися два роки тому в соціальній мережі, довго спілкувалися лише через Інтернет. А коли голландець у справах приїхав в Україну, зустріч віч-на-віч зміцнила дружні стосунки.

Підданий країни тюльпанів кілька разів приїжджав до Ровеньків, раз за разом повертаючись у затишний будинок. Так було й днями, та на біду іноземець на автовокзалі вирішив самостійно скористатися таксі.

Подальший розвиток подій вдалося відновити вже за допомогою міліції. Як повідомили в Ровеньківському міському відділі ГУ МВС у Луганській області, за нещасливим збігом обставин у той самий час на автовокзалі шукали спосіб поповнити свої гаманці двоє місцевих хуліганів. Досвідченим оком запримітили пристойно одягненого чоловіка. Відразу зателефонували знайомому таксисту і звеліли під’їхати ніби випадково. А іноземцю запропонували їхати на машині разом, розділивши вартість проїзду на всіх. Голландець уже знав, що таке практикують через високі ціни, і з радістю погодився.

Проте вже хвилин за п’ять він запідозрив лихе. Машина їхала в інший бік, а не за адресою, яка була потрібна. Раптом пролунала вимога хуліганів: життя пана вони оцінюють 10 тисячами євро! Та таких великих грошей у іноземця не було.

Таксі зупинилося на об’їзній дорозі на околиці міста, і голландця почали бити. Потім відібрали, що змогли: ноутбук, планшет, банківську карту, 400 євро готівкою, і кинули напризволяще. Залишився голландець поранений, закривавлений, але живий. Ледве пересуваючи ноги, він ішов по чужій землі. На шляху трапився будинок. Але на стукіт у двері ніхто не вийшов. А зустрічна жінка відсахнулася від пораненого, куртка якого була залита кров’ю. Тільки в магазині замерзлому потерпілому дали і води напитися, і погріти руки, а потім допомогли дістатися міліції.

За три доби копіткої роботи правоохоронцям удалося встановити й затримати мисливців за чужим добром. Двоє з них уже потрапляли в поле зору міліції. Виявили й вкрадені в голландця речі, щоправда, частину з них злодії викинули в шлюз Жуковського ставка, де їх і знайшли правоохоронці. Тепер порушникам закону загрожує тюремний термін — до десяти років позбавлення волі.

А голландець досі в Ровеньках. Його синці потихеньку сходять. Він каже, що щиро вдячний правоохоронцям і медикам, які в умовах, далеких від європейських, якісно виконують свою роботу. І планів зі створення сім’ї із прекрасною жителькою шахтарського міста він не поміняв.