ТЕСТ КРОВІ. Американські вчені переконані, саме люди з 4 групою крові найбільше ризикують дістати інфаркт або інші хвороби серця. Такого висновку вони дійшли проаналізувавши здоров'я населення за 20 років. У дослідження потрапили 90 тисяч людей від 30 до 75 років.

Проте українські вчені в таку закономірність вірять мало. Пані Лариса дитячий гематолог. До заяв американців вона скептично ставиться. Каже, в українських реаліях такі знання безглузді. Із власної ініціативи люди до лікарів не підуть та й відстежувати потенційних хворих навряд чи хтось буде.

Щоправда одне твердження таки довели - носії першої групи крові частіше хворіють на виразку.

«Для цього є генетичні ознаки, до їхніх клітин легше приєднуються хлікобактер, який викликає виразкову хворобу», - каже ендокринолог.

Кров як панацея стала для тих, хто прагне схуднути. Дівчата поголовно сидять на дієті за групами крові. Хоча лікарі переконані, із травленням кров жодним чином не пов'язана.

Лікарі закликають не дослухатися сумнівних тверджень. Вести здоровий спосіб життя та повноцінно харчуватись. І тоді в будь-якому разі ви не опинитесь у групі ризику.

ТСН