ЗДОРОВ’Я. 95 аптечних закладів Києва надають знижки на препарати для людей, які хворі на гіпертонію. Про це під час прес-конференції сказав начальник головного управління охорони здоров’я КМДА Віталій Мохорєв, передає УНН.

«На сьогоднішній день у місті Києві за такою процедурою працюють 95 аптечних закладів, це приблизно до 10 закладів у кожному адміністративному районі міста. Рецепти у нас виписують всі лікарі первинної ланки – це терапевти, сімейні лікарі, лікарі кардіологи, також мають право виписувати рецепти лікарі педіатри. Загалом це 2,5 тис. лікарів, які працюють в комунальних закладах охорони здоров’я. Але такі рецепти, згідно з постановою Кабміну, мають виписувати будь-які лікарі первинної ланки, які працюють в будь-яких закладах охорони здоров’я не залежно від порядкування і форм власності», - зазначив В.Мохорєв.

Він наголосив. що загалом знижки діють на 250 препаратів, 135 з яких мають реєстрацію за системою GMP.

В.Мохорєв зауважив, що головним завданням є зниження смертності від ускладнень серцево-судинних захворювань, а також забезпечити доступність  тих ліків, які зупиняють ускладнення артеріальної гіпертонії.

Він додав, що знижки на ліки надаються тим громадянам, яким встановлено діагноз «гіпертонія».