НАУКА

У Луганському державному університеті внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка обговорили актуальні проблеми кримінології та медіації

ХІ Міжвузівська науково-практична конференція «Кримінологія та медіація» зібрала в Луганську представників більше 30 різних державних вузів і громадських організацій. Гості з Одеси, Харкова, Києва, Сум, Донецької області, а також Нижнього Новгорода, Москви, Воронежа, Волгограда, Вашингтона (США), Франкфурта (Німеччина), Кембриджа (США) обговорювали соціально-психологічні аспекти медіативних практик, а також використання медіації в правовій практиці.

Про етико-правові засади медіації в Китаї розповів кандидат філософських наук, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія», президент Товариства конфліктологів України Андрій Гірник. З доповіддю про використання медіації в правовій практиці США виступила волонтер Корпусу миру США в Україні Вайомінг МакКензі; про розвиток і перспективи становлення медіації в Україні на прикладі регіонального досвіду повідав кандидат психологічних наук, доцент кафедри кримінології, конфліктології та соціології ЛДУВС ім. Е.А. Дідоренка Олександр Звонок.

Конкурси емпіричних досліджень молодих учених «Проблеми примирення жертви й злочинця» проходить у луганському університеті з 2002 року. З 2007 року вченою радою університету ухвалене рішення про заснування Премії імені Е.О. Дідоренко для робіт, що зайняли призові місця в конкурсі. Цього року згідно з положенням конкурсу до фіналу вийшли 10 робіт, основна нагорода залишилася в Луганську.

Як стверджує прес-служба вузу, тема застосування медіації в юридичній та соціально-психологічної практиці зацікавила крім науково-педагогічних працівників, науковців, ад'юнктів, аспірантів, курсантів та студентів представників різних правоохоронних підрозділів Луганської області, Державної податкової служби України, представники адвокатури України та служб у справах дітей.