Родинні дуети у спорті найвищих досягнень — річ не надто оригінальна. Батько тренує одну з найсильніших плавчинь України Дарину Зєвіну. Багато в чому рідній людині завдячує гучними успіхами у секторі для стрибків у висоту чемпіон світу та Європи Богдан Бондаренко. На легкоатлетичному небосхилі сходить ще одна яскрава зірочка. На Юнацьких Олімпійських іграх золоту медаль здобув метальник молота Гліб Піскунов.

Український спортсмен встановив новий рекорд країни серед юніорів — 82 метри 65 сантиметрів. Фаворит змагань Бенс Халаж з Угорщини залишився другим — 81,90. Бронзовим призером став Ахмед Юссеф з Єгипту з результатом 78,59.

— Підвалини сьогоднішньої перемоги було закладено на минулорічному Європейському юнацькому олімпійському фестивалі в голландському Утрехті, — розповів журналістам батько і наставник чемпіона Едуард Піскунов. — Тоді Гліб посів друге місце, але побачив свої огріхи в технічній підготовці, зрозумів, як краще розподіляти свої сили протягом фінальних змагань, набрався неоціненного досвіду офіційних стартів. У китайському Нанкіні явним фаворитом вважався Бенс Халаж — беззаперечний лідер сезону. Але у найкращій спробі син зумів встановити особистий рекорд і випередив угорського атлета на 75 сантиметрів. Щасливі, що Гліб став чемпіоном і здійснив мрію всієї родини. Адже в нашій сім’ї він метальник вже у третьому поколінні.

Гліб Піскунов продовжує сімейну традицію: молот метали його батько і дідусь. Фото з сайту vk.com

Минулої неділі в далекому Китаї, де змагаються найкращі юні атлети світу з-понад 200 країн, на честь перемог наших спортсменів двічі лунав гімн України та п’ять разів піднімався прапор нашої держави.

Блискучу перемогу з особистим рекордом здобула Юлія Левченко у стрибках у висоту. Золоту медаль Юнацьких ігор їй приніс гросмейстерський результат — 1 метр 89 сантиметрів. Вона залишила позаду грізних суперниць — француженку Наваль Менікер та Міхаелу Хрубу з Чехії. Другою на фініші спринтерського забігу на 200 метрів була Джойс Коба. Ще одне срібло додала в скарбничку нашої команди веслувальниця на каное Людмила Лузан.

Бронзову медаль здобули велосипедисти Дар’я Ткачова, Анжеліка Тетерич, Владислав Нізицький та Ринат Удод у командній естафеті.

— Ми дуже раді, що до Дня Незалежності країни вдалося здобути стільки престижних нагород, — зазначив президент НОК України Сергій Бубка. — Це справді особливий день. Наші юні спортсмени — справжні патріоти. Вони докладали усіх зусиль, щоб зробити подарунок українському народові, кожному українцеві, прославивши Україну в світі. 

Валерій КАЛІНІЧ
для «Урядового кур’єра»