НАДЗВИЧАЙНА ПОДІЯ. За злагоджену й чітку роботу з ліквідації масштабної аварії системи теплопостачання у Миколаєві Прем’єр-міністр Микола Азаров подякував керівництву обласної державної адміністрації, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерства надзвичайних ситуацій, працівникам комунальних служб міста.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну нагадує, що 8 грудня там стався гідроудар в системі Миколаївської ТЕЦ. Внаслідок безпрецедентної аварії трапилися численні пориви тепломереж, без теплопостачання залишилися 256 будівель у трьох районах міста, зокрема пологовий будинок та міська лікарня. Багато приміщень було залито гарячою водою.

До ліквідації наслідків аварійної ситуації було залучено 27 аварійних бригад підрозділів МНС, 17 аварійно-відновних бригад комунальників. Сили МНС оперативно розгорнули пункти обігріву мешканців постраждалого житла. Нині теплопостачання усіх житлових будинків та медичних закладів у Миколаєві відновлено.

Ліквідацію аварії було здійснено силами міських і регіональних служб, залучення ресурсів державного рівня і втручання центральної влади не знадобилося.

«Із перших хвилин аварії уряд тримав ситуацію на контролі, — зазначив Микола Азаров. — Готовність допомогти була стовідсоткова. Насправді дуже радує, що комунальні служби, рятувальники в Миколаєві були повністю готові до ліквідації такої масштабної техногенної аварії й упоралися самотужки. Це означає, що зусилля уряду з підготовки господарства країни до таких ситуацій спрацювали. Спасибі всім людям, які самовіддано і грамотно відпрацювали».

Водночас глава уряду підкреслив, що аварія сталася внаслідок непрофесійних дій і безвідповідальності певних посадових осіб. Міжвідомчій комісії доручено вивчити всі обставини аварії, а про висновки доповісти Кабінету Міністрів.

Микола Азаров також заявив, що уряд візьме на контроль питання виплати компенсації мешканцям постраждалих квартир. При цьому він доручив МНС разом із главами обласних адміністрацій у разі погіршення погодних умов, посилення морозів розпочати розгортання пунктів обігріву та харчування для людей, які опинилися без даху над головою. Міністерству внутрішніх справ доручено розпочати профілактичну роботу з групами ризику: виявляти місця перебування безхатченків, повідомляти їм про розташування пунктів обігріву та харчування, де можна отримати різні види допомоги тощо.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»