УРОЖАЙ-2012. Хлібороби Сумщини відкрили рахунок другого мільйона тонн зерна. Про це повідомив заступник голови Сумської ОДА Сергій Слизький, який назвав мільйонний показник справжнім успіхом аграріїв Слобожанського краю.

Попри засуху, на круг вони намолочують по 31 центнеру високоякісного збіжжя, що на 4 центнери більше відповідного торішнього показника. Особливо щедро вродили пшеничні поля в господарствах Конотопського, Білопільського, Лебединського та Глухівського районів: на круг виходить від 40 до 42 центнерів. Загалом область щойно завершила обмолот ранніх зернових культур.

Так, Сумщина має всі умови одержати не менш як 2,5 млн тонн збіжжя, що на рівні минулого року. Але цьогорічного літа якість зерна значно вища. Передовсім це стосується продовольчої пшениці, завдяки чому на наступний маркетинговий рік її буде заготовлено 195 тисяч тонн. Водночас область почала створювати запаси хліба для регіональних потреб, що становить 47,8 тисячі тонн. Для цього хлібоприймальні підприємства закладають на зберігання доставлений з полів урожай. Станом на 2 серпня його вже зібрали понад 400 тисяч тонн, зокрема майже 300 тисяч тонн продовольчої пшениці.