БЛАГОУСТРІЙ. У планах столичної влади — навесні цього року зробити Київ до невпізнанності зеленим і ошатним. Чи вийде? Подивимося, коли потеплішає. А поки що директор «Київзеленбуду» Михайло Царенко запевняє, що цього року буде реконструйовано  7 парків загальною площею майже 150 га.

Для роботи у них підприємство придбає сучасну техніку, зокрема дерево-дробильні агрегати для переробки гілок та відходів деревини на щепу, сівалки для створення та ремонту газонів, пожежні автоцистерни для кожного лісопаркового господарства тощо.

— Ми закупимо цього року 10 універсальних машин, що дасть  можливість  вивести роботу з озеленення на зовсім новий рівень. Вони будуть розподілені між районними комунальними підприємствами з утримання зеленого господарства. Ця техніка багатофункціональна. За допомогою змінного обладнання можна буде косити траву, виконувати вантажні роботи, саджати дерева та обробляти грунт. До Дня Києва ми презентуємо її в роботі для громадськості», — розповів перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

Також цього року, як повідомила прес-служба КМДА, зеленбудівці  висадять у місті мільйон троянд. І сподіваються, що акцію «Кожному киянину по троянді» городяни не сприймуть буквально, не зриватимуть квіти. А щоб до створення прекрасного долучились жителі Києва, планують підключити до висадки троянд громадськість. Тим більше, що роботи попереду багато — за кілька років зеленбудівці збираються потроїти кількість висаджених трояндових кущів.