Наразі триває найбільша ремонтна кампанія за часів незалежності України з метою стабілізації роботи енергосистеми і підготовки до опалювального періоду. Про це в ефірі національного марафону «Єдині новини» сказав заступник Міністра енергетики Микола Колісник,педає пресцентр Урядовий портал.

«Ми маємо той комплекс заходів, який визначено Урядом. І з нашого боку здійснюється системний моніторинг виконання цих заходів як компаніями, так і місцевими адміністраціями для максимальної готовності до опалювального сезону», – сказав він.

Також зазначив, що з метою стабілізації роботи енергосистеми здійснено всі належні заходи. Для прикладу, з випередженням графіків виконано всі технічні заходи з підготовки функціонування об'єктів атомної генерації. Це додає потужності й можливості покривати збільшений попит на електричну енергію.
Впроваджуються заходи з підготовки до ОЗП об'єктів критичної інфраструктури, щоб за різних сценаріїв можна було оперативно на них реагувати. Зокрема, йдеться про встановлення резервних типів живлення для об'єктів критичної інфраструктури.

Ситуація в енергетиці зараз є стабільною, хоча ворог не припиняє щоденних атак на об’єкти енергетичної інфраструктури і кожен удар не сприяє стійкості енергосистеми.

«Лише за минулу добу ми маємо відновлене електропостачання 6500 побутових споживачів. Це значний обсяг, і варто зазначити, що енергетики, попри тривоги і постійні ризики, виїжджають, відновлюють електропостачання, заживлюють споживачів», – сказав Микола Колісник.