ФІНАНСИ. Нині триває процес затвердження місцевих бюджетів усіх рівнів на 2013 рік, а Міністерство фінансів здійснює щоденний моніторинг стану їх ухвалення. На 2 січня 2013 року затверджено 7848 місцевих бюджетів різних рівнів, або 64,9% їх загальної кількості. 

Із 692 місцевих бюджетів, які мають прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом і кінцевим терміном затвердження яких є 31 грудня 2012 року (включно), затверджено 685 місцевих бюджетів, або 99,0%. Це бюджет Автономної Республіки Крим, усі обласні бюджети (крім обласного бюджету Тернопільської області) та бюджет міста Севастополь. Також ухвалено  176 (99,4%) міських бюджетів міст (республіканського) обласного значення, 484 (99,2%) — районних.

Станом на 2 січня 2013 року не затверджено сім таких бюджетів, що є порушенням вимог Бюджетного кодексу України, зокрема два бюджети в Івано-Франківській області, три — у Львівській, обласний бюджет Тернопільської області та бюджет міста Київ.

Міські (міст районного значення), сільські та селищні бюджети затверджуються не пізніше, ніж у двотижневий строк із дня затвердження міського (міста обласного значення) чи районного бюджету. Згідно з графіками затвердження таких бюджетів, переважну їх кількість заплановано затвердити до 12 січня 2013 року.

На 2 січня затверджено бюджети всіх рівнів в Автономній Республіці Крим, Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Полтавській областях та у місті Севастополь.  Також затверджено 7163 бюджети місцевого самоврядування (районних у містах, міських міст районного значення, селищних, сільських), що становить 62,9% їх загальної кількості, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.