ІНФРАСТРУКТУРА. Уряд забезпечить безперебійне фінансування будівництва цього складного технологічного комплексу.  

Під час робочої поїздки до Запоріжжя Прем’єр-міністр Микола Азаров ознайомився з ходом будівництва мостового переходу через Дніпро: зі зведенням пілона на споруді №10 (вантовий міст через Дніпро), будівельними роботами на споруді №6 (естакада) та облаштуванням під нею кільцевої розв’язки. Глава уряду заявив, що він задоволений темпами будівництва цих об’єктів. 

«Мені приємно зазначити, що ті заходи, яких ми вжили, дають результат. Рік тому ми ухвалили рішення про передачу цього мосту від міста до Укравтодору як головного підрядника і замовника виконання робіт, забезпечили ці роботи необхідним фінансуванням. Ми з вами бачимо, що роботи ведуть інтенсивно, а ті плани, що ми ставили, — до кінця року відкрити рух транспорту мостом — цілком реальні», — сказав Микола Азаров.

Він додав, що уряд забезпечить безперебійне фінансування будівництва цього надскладного технологічного комплексу: «Цей міст унікальна технічна споруда. І надзвичайно важливо, щоб ми його збудували якісно та у встановлені строки».

У свою чергу голова Державного агентства автомобільних доріг Володимир Демішкан зазначив, що в кінці листопада цього року буде завершено будівельні роботи на естакаді та споруджено розв’язку під естакадою, а першу чергу мосту буде введено в експлуатацію до кінця 2012-го.

За його словами, на будівництві використовують найсучасніші технології, які дають змогу значно скоротити час зведення мосту. Посадовець додав, що більшість металоконструкцій, які використовують під час будівництва переходу, — вітчизняного виробництва.

«Ми закуповуємо у Фінляндії всього 600 тонн надміцних металоконструкцій на опорні частини мосту. На жаль, в Україні такі конструкції поки що не виробляємо. Із 9,5 тис. тонн — 600 тонн не є великими обсягами», — підкреслив Володимир Демішкан.

Прем’єр-міністр також відвідав ПАТ «Запорізький трансформаторний завод», де пообіцяв, що держава збільшить закупівлі в цього підприємства. «Ми будуємо лінії електропередач між Рівненською та Хмельницькою АЕС. Ми розпочинаємо будівництво 3-го і 4-го енергоблоків на ХАЕС — вам роботи непочатий край», — цитує слова Миколи Азарова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

При цьому Прем’єр наголосив, що Запорізький трансформаторний завод є сучасним підприємством, що експортує свою продукцію до 85 країн світу, зокрема до ЄС, США, Америки, Африки, країн Близького Сходу.

Підприємство працює над переоснащенням та модернізацією виробництва і виробляє весь спектр силових трансформаторів для компаній, що генерують, передають і розподіляють енергію, займається розробкою нових і модернізацією типів продукції, які існують. Прем’єр-міністра поінформували, що середня зарплата на підприємстві становить приблизно 5 тис. грн, постійно збільшуються видатки на соціальний захист працівників.

Глава уряду підкреслив: йому дуже приємно, що наша країна отримує валюту не тільки від експорту зернових, металопродукції, а й від продажу високотехнологічних виробів. За його словами, такі підходи і такі підприємства слід розвивати і підтримувати. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»