ПРИГОДИ. У тому, що з настанням темряви навіть добре знайомий ліс може перетворитися на моторошного незнайомця, на власному досвіді переконалася жителька м. Харкова, котра приїхала погостювати до матері у с.Миски Щорського району, що на Чернігівщині. У сутінках гостя дихала свіжим повітрям, неквапом прогулюючись біля села, і раптом збагнула, що не знає, у який бік іти далі. 

Оскільки в мобільному весь час пропадав сигнал, жінка не змогла додзвонитися до чернігівських рятувальників. Зате завдяки роумінгу змогла з’єднатися зі службою порятунку Брянської області і повідомити, що заблукала і не знає, де знаходиться, — в Україні чи в Росії.

Помічник начальника прикордонного загону — начальник прес-служби, підполковник Олександр Дудко розповів, що рятувальники сусідньої держави поінформували про ситуацію своїх колег з Територіального управління МНС у Чернігівській області, а останні звернулися до прикордонного поста «Гута Студенецька» відділу прикордонної служби «Гірськ». Негайно розпочалися пошуки жінки, які відбувалися у повній темряві. А вже через годину дільничний інспектор прапорщик Максим Коржавін  у лісовій гущавині за 4 км від державного кордону знайшов 65-річну громадянку, котра була щаслива повернутися додому.