ЕКОНОМІКА. Кроки уряду щодо підтримки підприємств машинобудівного комплексу стимулюватимуть зростання ВВП і дозволять вийти на нове підвищення соціальних стандартів. Про це віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив сьогодні під час робочої поїздки в Запорізьку область на заводі «Мотор-Січ».

«Нам потрібен новий етап модернізації, який забезпечить економічне зростання, а потім і подальше зростання соціальних стандартів, насамперед - заробітних плат і пенсій», - завив Сергій Тігіпко.

За його словами, у модернізації промисловості допоможуть закони про підтримку інвестора, які Верховна Рада вже ухвалила в першому читанні. Крім того, зазначив Віце-прем'єр-міністр, підприємства потрібно забезпечувати державними замовленнями і звільнити від тиску з боку силових органів.

Віце-прем'єр підкреслив, що держава насамперед буде підтримувати підприємства, які закуповують нове обладнання і створюють додаткові робочі місця.

«Завод «Мотор-Січ» в останній рік набрав на роботу майже чоти тисячі людей. Це стало можливим завдяки пільгам, які були впровадженні для авіаційної промисловості: ми звільнили підприємства від податків на землю та прибуток. Це забезпечило можливості для закупівлі нового устаткування і збільшення обсягів виробництва», - зазначив Сергій Тігіпко.

Прес-служба Міністерства соціальної політики