СТИМУЛИ. Нині держава розробляє таку модель сільського розвитку, за якої випускникам вищих навчальних закладів було б вигідно повертатися до сіл. Про це під час візиту до Вінницького національного аграрного університету заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк. 

«Уряд нині працює над розробкою програми розвитку сільських територій «Рідне село». Держава шукає шляхи, щоб зацікавити молодь після закінчення університетів повертатися і працювати на селі. Саме молоді фахівці можуть покращити умови проживання у сільській місцевості», — зауважив Микола Присяжнюк.

Міністр також зазначив, що рівень фахової підготовки аграрних кадрів в Україні традиційно дуже високий. Проте навчальні заклади мають урахувати вимоги часу. «Кваліфікація фахівців, яких випускають аграрні ВНЗ, оцінена не лише вітчизняними підприємствами, а й зарубіжними. Проте сьогодні науково-технічний прогрес рухається дуже швидко завдяки інвестиціям. Але рівень підготовки в країні робітничих кадрів для аграрного сектору економіки не завжди відповідає сучасним вимогам», — підкреслив міністр.