ПРЕСТИЖ. У Третьяковській галереї відкрилася міжнародна виставка «Натюрморт. Метаморфоза. Діалог класики і сучасності». Серед її учасників — Сумський художній музей імені Н. Онацького, який із власних запасників представив п’ять художніх полотен видатного майстра академічного натюрморту другої половини ХІХ — початку ХХ століть Євдокима Волошинова (1823 — 1913).

Як розповіла начальник управління культури і туризму Сумської облдержадміністрації Олена Мельник, у представницькому заході беруть участь 17 художніх музеїв Росії, України та Білорусі. Всього в експозиції Третьяковської галереї — майже 200 творів живопису, графіки, декоративно-ужиткового мистецтва, що розповідають про історію становлення і розвитку натюрморту.

Роботи Є. Волошинова цінують високо. За життя він створив понад  400 полотен, однак до  сьогоднішніх днів їх надійшло зовсім обмаль. Слобожанському місту поталанило: основоположник музею Никанор Онацький високо цінував талант цього митця, був з ним особисто знайомий — разом навчалися у Петербурзькій Академії мистецтв, тож свого часу потурбувався, аби полотна Євдокима Гнатовича знайшли місце в сумській експозиції. Окрім художнього, Є. Волошинов володів і талантом фотографа: у Харкові мав власну майстерню-ательє. Однак — за іронією долі — його особисті світлини, на жаль, не збереглися.