АКЦЕНТ. Президент Віктор Янукович таки підписав Закон № 5029-VI «Про засади державної мовної політики». При цьому він доручив Кабінету Міністрів утворити робочу групу із залученням громадськості, відомих діячів освіти, науки та мистецтв, провідних фахівців із мовних питань для розробки та внесення системних пропозицій з удосконалення законодавства про порядок застосування мов в Україні.

Метою її діяльності стане забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території держави, гарантування вільного розвитку, використання і захисту всіх рідних мов громадян України, виконання зобов’язань, взятих за міжнародними угодами з цих питань, та подальше впровадження європейських стандартів у цій сфері.

У дорученні Президента йдеться і про необхідність залучення зазначеної робочої групи до розробки та затвердження Державної програми всебічного розвитку і функціонування української мови.

Робоча група, ініціатором створення якої виступив Віктор Янукович, розроблятиме сучасне, актуальне мовне законодавство, яке збалансовано забезпечить мовні потреби всіх громадян України. Про це, коментуючи президентське рішення, повідомила віце-прем’єр-міністр Раїса Богатирьова.

Одним із головних завдань робочої групи буде розроблення змін до ухваленого 3 липня Закону «Про засади державної мовної політики». «Робоча група працюватиме над створенням документа, який забезпечив би розвиток і повноцінне функціонування української мови, а також гарантував би вільний розвиток і застосування інших рідних мов для громадян України», — сказала урядовець.

 Як повідомляє прес-служба Президента,  учасники робочої групи працюватимуть над розробкою Державної програми всебічного розвитку і функціонування української мови. Вона максимально сприятиме розвитку української мови. Також буде створено Наглядову раду для відслідковування, як швидко й ефективно програму втілюють у життя.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»