ЕКОНОМІКА. Міжнародний валютний фонд рекомендує уряду Болгарії обмежити можливості раннього виходу громадян на пенсію та рішучіше проводити структурні реформи. 

Про це повідомляють болгарські ЗМІ з посиланням на висновки місії МВФ у Болгарії.

«Обмеження можливостей для раннього виходу на пенсію має зберегти активну робочу силу. Разом з реформою в охороні здоров'я ці заходи дали б змогу впоратися із зростаючими витратами, пов'язаними зі старінням населення», – зазначається у доповіді місії МВФ.

Згідно з документом, болгарський уряд повинен зробити все можливе для збереження низького дефіциту бюджету. МВФ також рекомендує проявити рішучість і не піддаватися на будь-які вимоги підвищення зарплат, які виходять за рамки закладеного до бюджету суворого дефіциту.

МВФ прогнозує, що дефіцит держбюджету Болгарії у цьому році буде у межах 1,25% від ВВП, а «незмінний дефіцит бюджету в 2013 році збереже довіру (до уряду – Ред.), що дасть змогу скоротити державний борг», передає УКРІНФОРМ.

Фонд також прогнозує, що економічне зростання у Болгарії до кінця року становитиме 1%, а ВВП збільшиться у 2013 році не менше, як на 1,5%. Середньорічна інфляція у Болгарії в нинішньому році становитиме 2,5% через зростаючі ціни на бензин та продукти харчування. Безробіття у країні збережеться на рівні 12,5%.