ОРГПИТАННЯ

При підготовці до Євробаскету-2015 врахують увесь досвід континентальної футбольної першості 

Підготовка України до чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу має відбуватися відповідально та скоординовано. Про це заявив Президент Віктор Янукович на першому засіданні Координаційного комітету з підготовки та проведення фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу.

«Буде напружена і дуже відповідальна робота. Тому кожен на своєму місці, з першого дня, не очікуючи окремих якихось вказівок чи перевірок контрольних, повинен відпрацювати план виконання тієї ділянки роботи, яка буде доручена, і мені особисто доповісти», — наголосив Віктор Янукович, звертаючись до учасників Координаційного комітету.

Глава держави зазначив, що Україна вже має позитивний досвід організації масштабних спортивних змагань. Вона успішно прийняла чемпіонат Європи з футболу. «Євробаскет буде для нас черговим іспитом», — сказав Віктор Янукович, зазначивши, що запропонував віце-прем’єр-міністру Олександру Вілкулу залучити до цієї підготовки фахівців, які забезпечували проведення Євро-2012, а також Федерацію баскетболу України та спортивну громадськість.

Учасники засідання затвердили протокол за результатами першого засідання Координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу, повідомляє прес-служба Президента. 

Віктор Янукович також доручив Кабінету Міністрів вивчити доцільність створення Національного агентства з проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу.

«Я вважаю, що Прем’єр-міністр Микола Янович Азаров подивиться, як краще підійти до організації виконання цього найважливішого завдання», — сказав Віктор Янукович.

При цьому він закликав голів обласних державних адміністрацій та керівників міст, які прийматимуть матчі Євробаскету-2015, не зволікати з рішеннями, необхідними для організації цього чемпіонату. Тож голови Донецької, Дніпропетровської, Київської, Львівської, Одеської, Харківської адміністрацій та міст, які прийматимуть матчі чемпіонату, мають взяти під особисту відповідальність усі питання, що стосуються підготовки до першості. «А Кабінет Міністрів я просив би взяти під контроль всі питання, які стосуються виконання зобов’язань, гарантій, передбачених регламентом ФІБА Європи», — зазначив Президент. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»