ЄВРО-2012. На НСК «Олімпійський» у Києві Президент Віктор Янукович поспілкувався з групою французьких журналістів. Вони приїхали із спеціальним прес-туром, аби подивитися на підготовку України до чемпіонату Європи з футболу 2012 р.

Глава держави привітав представників ЗМІ на українській землі та подякував їм за інтерес. На прохання однієї з журналісток він подарував їй футбольний м’яч для сина.

Президент переконаний, що Україна прийме чемпіонат Європи з футболу на гідному рівні. «Організатори Євро-2012, міжнародні організації, УЄФА, всі виконавці з боку України зробили все для того, щоб ці змагання відбулись. У нас немає ніяких сумнівів, що так і буде», — наголосив він, назвавши цю подію для нашої країни великою честю і серйозним іспитом на відповідальність.

Задоволена журналістка повезе додому сувенір від Президента України. Фото Михайла МАРКІВА

Окремо Віктор Янукович нагадав, що гідна підготовка до чемпіонату потребує не лише фінансових вкладень, а й дотримання певних стандартів. Він зауважив: вартість усіх робіт із підготовки до Євро-2012 становить приблизно 35 млрд грн.

Ішлося й про те, що вся побудована до Євро-2012 інфраструктура слугуватиме на користь і майбутнім поколінням.

Віктор Янукович нагадав, що в рамках підготовки до цього заходу українська влада вжила певних заходів, щоб забезпечити адекватну вартість проживання у готелях держави на період проведення в Україні футбольних матчів.

«В Україні діє закон про державно-приватне партнерство, і в рамках цього партнерства при підготовці до Євро-2012 держава зробила все, щоб звільнити власників готелів від податку на прибуток на 5 років», — передає слова Президента його прес-служба.

На переконання Віктора Януковича, такий крок держави став стимулом для будівництва готелів. «Нині влада має всі підстави звернутися до власників, щоб вони встановили під час проведення Євро-2012 адекватні ціни», — резюмував він. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»