У ПОЛОНІ НЕГОДИ. У Чернівецькій області з 17 грудня призупинено навчальний процес у 88 навчальних закладах: у Заставнівському, Хотинському, Герцаївському, Кельменецькому та Новоселицькому районах, які найбільше постраждали від сильних снігопадів і хуртовин і де припинено електропостачання.

Наказом обласного управління освіти прийнято рішення призупинити навчально-виховний процес у тих школах і садках регіону, де електропостачання протягом доби не буде відновлено.

Як повідомили в прес-службі Чернівецької ОДА, на сьогодні 52 населені пункти області залишаються без електропостачання, тривають ремонті роботи, передає «УНІАН».

Голова ОДА Михайло Папієв на засіданні обласного штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Чернівецької області дав доручення скоординувати діяльність ремонтних бригад ПАТ «Чернівціобленерго» і дорожніх служб області.

«У першу чергу повинні бути розчищені всі дороги до тих населених пунктів, які залишаються без електропостачання. Ремонтні бригади повинні оперативно відновлювати пошкоджені лінії електропередач», - підкреслив він.

За даними УМНС України в Чернівецькій області, 16 грудня на дорогах Буковини врятовано зі снігового полону 152 автомобілі та надано допомогу 331 людині, з них 16 дітям, які перебували в транспортних засобах, що потрапили в затори і снігові замети.

Для забезпечення проїзду на магістралях регіону, Територіальне управління МНС України в Чернівецькій області задіяло 14 одиниць техніки та 98 чоловік особового складу, а Служба автомобільних доріг 53 одиниці техніки та понад 1100 працівників.

Ера fm