ПРОГНОЗ. В Україні від початку епідеміологічного сезону поки що не зафіксовано жодного випадку захворювання на грип, але очікується, що ця хвороба прийде в Україну в січні-лютому 2013 р. Про це повідомив начальник відділу профілактики інфекційних захворювань Міністерства охорони здоров’я Костянтин Легеза, повідомляє РБК-Україна.

«Нині спостерігається підйом захворюваності на гострі респіраторні захворювання. Це парагрип, аденовірус... Тобто грипу як такого на території України не циркулює. І цьому є лабораторні підтвердження. Класичний грип приходить до нас на початку січня, навіть наприкінці січня — на початку лютого, четвертий-п’ятий тиждень року, і триває до дев’ятого тижня», — розповів він.

А представник відділу організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Державної санітарно-епідеміологічної служби Олександр Заїка повідомив, що від початку епідеміологічного сезону на гострі респіраторні захворювання в Україні вже захворіло 1,5 млн людей, що збігається  з показниками попередніх років.