РІШЕННЯ. Після тривалих дискусій у Сумах прийшли до єдиного рішення щодо подальшої долі ліфтового господарства у багатоповерхівках. За підтримки обласної влади, фахівців територіального управління Держгірпромнагляду в Сумській області на базі виробничих потужностей концерну «Укрросметал» розпочнуть виготовляти спершу запасні частини, а згодом і обладнання ліфтів.

За попередніми розрахунками, це дасть можливість заощадити до 15% бюджетних коштів, що витрачалися на ремонт підйомників, а ще — подовжити щонайменше на 18 років роботу наявного господарства. Також  це  ще й створення нових робочих місць, а отже, збільшення відрахувань до бюджетів різних рівнів, Пенсійного фонду тощо.

Як вважає заступник голови Сумської ОДА Микола Деркач, освоєння нового виробництва відкриє широкі перспективи насамперед перед концерном. Адже на вітчизняному ринку бракує запасних частин і самого ліфтового обладнання. Представники Держгірпромнагляду в області запевнили виробничників, що нададуть необхідну кваліфіковану допомогу під час оформлення дозвільних документів, підготовки технічних креслень, аби виготовлені частини і обладнання стовідсотково відповідали нормативно-технічним параметрам. Немає сумнівів, що новинка знайде ринки збуту поза межами області.