КОСМОС. Марсохід Curiosity прислав на Землю знімок сліду, дуже схожого на відбиток ноги людини, передає ТСН з посиланням на ТЕХНО bigmir)net.

Як зазначають співробітники NASA, зображення сліду, отримане від Curiosity, дуже схоже з першими слідами, які залишив на поверхні Місяця учасник місії «Аполлон 11» Ніл Армстронг.

Однак, на розчарування вчених та уфологів, слід виявився лише відбитком протектора шини самого марсохода.

І все ж дослідники, порівнявши знімки з Місяця та Марса, не могли не відзначити їх дивовижну схожість. При цьому в NASA додають, що сліди чекає різна доля.

Відбитки, залишені Армстронгом, коли він виголосив знамениту фразу «це маленький крок для людини, але гігантський стрибок для всього людства», проіснують мільйони років, оскільки на Місяці немає вітру, здатного їх знищити. А ось слід від шин Curiosity збережеться максимум два роки (в земному обчисленні).

Нагадаємо, напередодні Curiosity став користувачем Foursquare і навіть встиг зробити перший Check-in, відзначивши своє місцерозташування на планеті.

Як відомо, Curiosity прибув на Червону планету 6 серпня. Раніше він вже «знаходив» там марсіанську чорницю, піраміду і предмет, дуже схожий на черевик.