ПАРТНЕРСТВО

Жіночу волейбольну команду із Запоріжжя  взяв під своє крило промисловий гігант

Черговий матч чемпіонату України з волейболу  «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» —«Хімік» викликав підвищену увагу. Адже господарям майданчика протистояв визнаний лідер жіночої Суперліги. Підопічні Ігоря Філіштинського поступилися в обох зустрічах, хоч залишили за собою четверту сходинку турнірної таблиці.

Не менш цікавою виявилася і післяматчева прес-конференція за участю керівника ДП «Запорізький титаномагнієвий комбінат» Володимира Сивака, народного депутата України Олександра Нечаєва та Запорізького міського голови — президента обласної федерації волейболу Олександра Сіна.

Володимир Сивак повідомив, що комбінат взявся надавати системну підтримку запорізькому клубу, що віднедавна виступає  у вищому дивізіоні жіночої першості.

— Створення волейбольного клубу «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» — важливий крок, спрямований на розвиток масового спортивного руху і залучення якомога більшої кількості  запорожців до здорового способу життя, — наголосив він. — У Запоріжжі міцні традиції професійного волейболу, і наше підприємство прагне зробити свій внесок у відродження колишньої слави колись зоряної  команди «Орбіта».

Справді, лише за підсумками чемпіонату 2011— 2012 років запоріжанки повернулися на своє звичне місце — у національну Суперлігу. Відтепер комбінат  забезпечує проведення навчально-тренувальних зборів, виплачує заробітну плату гравцям і тренерам, опікується щорічними  внесками в Федерацію волейболу України.

На це рішення надихнув земляків народний депутат України Олександр Нечаєв, який раніше обіймав посаду генерального директора ДХК «Титан України». Свого часу він ініціював створення волейбольних клубів на вітчизняних підприємствах «Кримський содовий завод» і «Сумихімпром».

ПРЯМА МОВА

Олександр НЕЧАЄВ,
народний депутат України:

— Таке соціальне партнерство є  прикладом для наслідування, важливим стимулом до подальшого розвитку вітчизняного волейболу, популяризації здорового способу життя, а також підвищення міжнародного іміджу країни.

Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ, 
заслужений тренер України:

— Хочу подякувати керівникам титаномагнієвого комбінату за підтримку професійного волейболу і нашого знакового для Запоріжжя клубу. Це дає змогу команді ставити перед собою найвищі цілі: посісти  гідне місце в Суперлізі, зустрічатися з найсильнішими європейськими клубами в розіграші континентальних турнірів. 

ДОВІДКА «УК»

Команда «Орбіта» створена у 1972 році. Володар Кубка Європейської конфедерації волейболу — 1989/1990 (тренер В. Бузаєв).

 Чемпіон України— 1992/1993, п’ятиразовий срібний призер, триразовий бронзовий призер першості. Переможець чемпіонату України серед жіночих команд вищої ліги сезону 2011/2012.