ЗДОРОВ’Я. Фахівці спортивної медицини закликають керівників столичних підприємств залучати працівників до рухової активності на роботі. Йдеться про необхідність запровадження спеціальних комплексів вправ, зокрема скандинавської ходьби. Про це повідомляє  в УКРІНФОРМ з посиланням на керівника Київського міського центру здоров’я і спортивної медицини ГУОЗ КМДА Руслана Романишина.

«Ми вважаємо, що в запровадженні рухової активності на роботі має бути зацікавлене керівництво, бо в нього тут безпосередній інтерес, адже лікарняні – це напруження на роботі. Працівникам це теж завдає дискомфорту. Ми проводимо семінари для керівників підприємств, а далі все залежатиме від їхньої свідомості, прогресивності і реальної турботи про своїх працівників», – сказав Руслан Романишин.

Він також розповів, що у разі зацікавлення цими методиками оздоровлення фахівці центру приїжджають на підприємство і вимірюють фізичні та біологічні резерви працівників. Після цього для кожного з них розробляють індивідуальний комплекс гімнастичних вправ, які задіюють більшу частину м'язів і можуть виконуватися в обідню перерву. Тривалість таких фізкультхвилинок становить 10-20 хв.

Руслан Романишин додав, що семінари проводяться за міською програмою «Ваше здоров’я у ваших руках».

У свою чергу головний лікар Київського міського центру здоров’я  Отто Стойко  зауважив, що в Україні серцево-судинні захворювання є причиною смерті у 62% випадків. При цьому для нашої країни актуальним є поняття «надсмертність чоловіків працездатного віку», середня тривалість життя яких в Україні становить 62 роки, що на 5-7 років менше, ніж у країнах Європи.

«Причина цього криється у способі нашого життя, зокрема, недостатній руховій активності, що впливає на серцево-судинну систему. Тому наша програма покликана активізувати у людей розуміння того, що саме спланована рухова активність здатна принести найбільшу користь», – пояснив він.