На полігоні «Широкий лан» у Миколаївській області будують бригадний табір. На зведення об’єкта передбачено 370 мільйонів гривень. Міністр оборони Степан Полторак оглянув початок будівництва військового містечка і визначив графік виконання подальших робіт.

«Торік було розроблено необхідну технічну документацію, а з початку 2017-го розпочали будівельні роботи. Завершення першої черги будівництва заплановано на кінець цього року», — зазначив міністр оборони. Він підкреслив, що забезпечення гідних умов проживання військовослужбовців — одне із пріоритетних завдань відомства.

Радник Президента України Юрій Бірюков зазначив, що на полігоні планують побудувати 11 казарм, їдальню з харчоблоком, медичний центр і штаб. У казармі особового складу, яку розраховано на проживання двох рот, буде спальне приміщення, спальне приміщення офіцерів, туалети-умивальники, душові й кімната відпочинку.

Рік тому майже півсотня бійців 53-ї окремої механізованої бригади, не задоволені умовами розміщення на полігоні «Широкий лан», а також ставленням командування до їхнього забезпечення, вирушили пішки до прокуратури Миколаєва. Як писав «УК», Миколаївський районний суд Миколаївської області визнав винними у недбалому ставленні до служби начальника штабу — першого заступника командира батальйону 53-ї окремої механізованої бригади і заступника командира цього батальйону з тилу.