АВІАКАТАСТРОФА. Російські рятувальники працюватимуть на місці катастрофи лайнера Сухий Суперджет-100 стільки, скільки це буде потрібно. Про це повідомили російські ЗМІ з посиланням на МНС РФ.

У російському МНС повідомили, що на пошуково-рятувальну операцію в Індонезії було виділено 30 млн руб.

У відомстві не підтвердили інформацію, яка з'явилася в індонезійських ЗМІ про те, що команда рятувальників нібито відкликана. З гори Салака російські рятувальники не підуть. Вони залишаться там стільки, скільки буде потрібно для проведення операції, і шукатимуть залишки тіл загиблих в авіакатастрофі, заявили в міністерстві з надзвичайних ситуацій.

При цьому у відомстві підтвердили, що сьогодні гелікоптери МНС забрали зі схилів гори 15 російських рятувальників, але їм на заміну відправили нову групу. Стан тих, кого замінили, задовільний. Ніхто до лікаря не звертався.

За даними місцевих ЗМІ, евакуацію останків тіл загиблих завершать не пізніше завтрашнього дня. Поки ж команди рятувальників, військових і поліцейських, добровольців-скелелазів прочісують місцевість у районі катастрофи літака.

ДОВІДКОВО

Лайнера Сухий Суперджет-100 розбився 9 травня під час демонстраційного польоту. Він врізався у схил гори. Усі 45 осіб, включаючи вісьмох росіян, загинули. Українців, за повідомленням МЗС нашої держави, на борту літака не було. Учора знайшли один із чорних ящиків. Можливо, він допоможе прояснити причини трагедії.

УНН