КЛИЧУТЬ ДНІПРОВІ ДАЛІ. Не впізнати сьогодні Черкаського річкового порту. Вокзал, який 18 років свого існування був у занедбаному стані і реконструйований тільки до його 50-річчя, що відзначалося торік, знову тішить око своїми архітектурними формами, надає пасажирам чимало різноманітних послуг. Сюди знову, як і колись, приходять відпочивати черкасці. І не тільки, щоб з берега помилуватися дніпровими хвилями, а й здійснити прогулянку до Канева. Теплохід для туристів «Резон» відтепер робить рейси тричі на день та може одночасно прийняти на борт до 100 пасажирів. Ціна квитка для дорослої людини становить 20 грн, для дитини — 10. Однак діти-сироти та діти з малозабезпечених сімей, в рамках реалізації програми Президента України «Соціальні ініціативи», зможуть безплатно покататися на пароплаві.

— Для цього кожен район і місто самостійно визначатиме кількість дітей, які кататимуться на пароплаві. А шляхи відшкодування коштів туроператорам ми знайшли, — розповів голова облдержадміністрації Сергій Тулуб. — Крім того, зараз ми працюємо з Міністерством інфраструктури над об’єднанням маршруту, аби запустити пароплав, який возитиме туристів з Києва до Канева і до Черкас.

Відкриття пасажирської навігації на Дніпрі значно підвищує туристичну привабливість регіону, а надто під час проведення Євро-2012.