ЗЛОЧИН. 84 мобільні телефони iPhone 5, відомої у всьому світі компанії Apple, вилучили співробітники митниці  у громадянина України, який повертався з Відня цими вихідними. Про це УНН повідомили у прес-службі Держмитслужби.

Наш співвітчизник обрав  режим спрощеного митного контролю «зелений коридор», тим самим своїми діями заявив про відсутність товарів для декларування. З приводу заповнення митної декларації до інспекторів не звертався. Молодий чоловік привернув увагу митників своєю занадто впевненою поведінкою та кількістю багажу: 2 величезних чемодани та шкіряна сумка через плече.

Після поглибленого огляду речей громадянина за допомогою рентген апарату "Rapiscan" у дорожній шкіряній сумці чорного кольору було виявлено 84 Iphone, кожен з яких  був окремо поміщений в спеціальну поліетиленову захисну плівку та нанесеною нумерацією від 1 до 84  на кожному, додатково в 2 дорожніх валізах знаходились картонні коробки до iPhone 5 з гарнітурою (навушники та зарядні пристрої). За попередніми оцінками вартість товару становить щонайменше 56 тисяч дол.

У відношенні порушника складено протокол за статтею 483 Митного кодексу України (переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю). Мобільні телефони вилучено до винесення судом рішення у справі.