ОСВІТА

Тепер на уроки не запізняться

Передача освітянам поліського регіону останніх 27 машин стала справжнім святом. Адже тепер 99,9% дітей, під час навчального року забезпечені перевезенням від домівок до школи і у зворотному напрямку.

Новим транспортом безоплатно користуватимуться і педагогічні працівники дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

По три автобуси отримали школи Ратнівського, Камінь-Каширського та Володимир-Волинського районів, по два — Іваничівського, Ковельського, Локачинського, Любешівського, Маневицького, Турійського, Горохівського та по одному — Шацького, Старовижівського, Рожищенського, Любомльського, Луцького, Ківерцівського районів.

Кошти на вкрай необхідний у сільській місцевості транспорт передбачені Державною цільовою соціальною програмою «Шкільний автобус».

— Але завершення її не означає, що ми забудемо про шкільний транспорт. Ми й надалі будемо втілювати «Програму» у життя, адже це — як безперервний навчальний процес. І поступово старі моделі автобусів замінюватимемо новими, — наголосив голова облдержадміністрації Борис Клімчук. — А водії автобусів, які сьогодні отримали нові ключі, завжди повинні пам’ятати про дотримання правил дорожнього руху. Адже ми довіряємо їм найголовніше, що є у нашому житті, — наших дітей!

Від імені усіх педагогів та батьків дітей учителька ЗОШ I—II  ступенів  села Мирне Горохівського району Вікторія Климковецька подякувала державі за важливі подарунки до нового навчального року. А генеральний директор ПАТ «Волинь-АВТО» Юрій Корольчук розповів, що транспорт запорізького виробництва обладнано із дотриманням усіх вимог безпеки до перевезення учнів. Сервісне товариство гарантує йому відповідне технічне обслуговування.

Нині автопарк шкільних автобусів регіону становить майже півтори сотні машин. Після першого вересня кожна із них процес навчання робитиме комфортнішим і безпечнішим.