КРЕДИТУВАННЯ. НБУ разом з вітчизняними банками повинен напрацювати програму кредитування реального сектора економіки нашої держави. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час засідання Комітету з економічних реформ, повідомили у прес-службі Глави держави.

Президент зазначив, що фінансова система відіграє надзвичайно важливу роль у розвитку національної економіки. «Я сподіваюся, що НБУ разом з українськими банками відпрацює і запропонує програму кредитування розвитку нашої країни», - сказав він.

У цьому контексті Президент особливо підкреслив актуальність здешевлення кредитів та запуску грошей у реальний сектор економіки. «Якщо ми цього не зробимо - у нас не буде успіху. Є динаміка в зростанні інвестицій, але вона не настільки велика, щоб забезпечити розвиток економіки без участі банківської системи України», - сказав Янукович.

Однією з важливих складових зростання економіки України Президент також назвав розвиток інфраструктури. Успішне проведення фінальної частини Євро-2012 дало поштовх не тільки розвитку інфраструктури України, але також і зростанню національної економіки, зазначив він. «Це означає, що ми не повинні втрачати цю енергію і нам треба і надалі починати програми, спрямовані на розвиток інфраструктури», - підкреслив Президент.

«ForUm»