ПЕРСПЕКТИВА. Віце-прем’єр-міністр — міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова за дорученням Прем’єр-міністра Миколи Азарова відвідала будівельний майданчик, на якому проводяться роботи з реконструкції та розширення Національного інституту раку.

Вона оглянула місце, на якому відбуватиметься будівництво корпусу радіологічного центру, ознайомилася з ходом підготовчих робіт та провела нараду за участю директора Національного інституту раку Ігоря Щепотіна, першого заступника керівника Секретаріату Кабінету Міністрів Юрія Аністратенка, заступника міністра охорони здоров’я Романа Богачева, директора ДП «Інженерно-технічний центр МОЗ України» Ольги Махньової та директора департаменту лікувально-профілактичної допомоги МОЗ Миколи Хобзея.

За словами директора ДП «Інженерно-технічний центр МОЗ України» Ольги Махньової, 15 червня поточного року підготовлений під будівництво майданчик планується здати повністю. І вже згідно з меморандумом про взаєморозуміння та співпрацю між МОЗ і благодійними фондами «Розвиток України» та «Шляхи в майбутнє» розпочнеться зведення корпусу радіологічного центру Національного інституту раку. Зокрема до кінця року потрібно звести каркас будівлі та підвести теплотрасу для можливості проведення робіт у зимовий період, а до середини літа наступного року корпус вже буде введено в експлуатацію. У ході наради окремо наголошувалося на тому, що Кабмін докладає зусиль для продовження робіт з реконструкції та розширення Національного інституту раку за новітніми світовими стандартами. Генеральна концепція його розвитку передбачає подальше удосконалення та перетворення інституту на передовий лікувально-профілактичний і науковий заклад у галузі онкології з сучасним обладнанням, новітніми технологіями та методами лікування, висококваліфікованим медичним персоналом, повідомляє прес-служба МОЗ.