ЕКОНОМІКА. У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі триває робота з перегляду макропоказників української економіки. Як повідомив під час урядового брифінгу керівник відомства Петро Порошенко, вийти на заплановані 3,9% ВВП не вдасться, попри те, що темпи інфляції за жовтень нульові.

«Прогноз ВВП буде нижчий запланованих 3,9%. Разом з різким зниженням прогнозного рівня інфляції це призведе до зниження номінального ВВП за підсумками року. А відтак до зменшення бази, з якої стартуватиме наступний, 2013 рік. Усі ці чинники буде враховано під час бюджетного планування.

Зараз ми цим займаємося, і на наступному тижні остаточно опрацьований прогноз буде внесено на засідання уряду. Базові показники для 2013 року — 3,5%. Якщо вжити всіх заходів, абсолютно реально вийти на цей показник, який збігається з думкою експертів МВФ», — зазначив Петро Порошенко.

Водночас він зауважив, що позитивно вплинути на розвиток економіки має прийнятий урядом план, який передбачає кроки на захист вітчизняного товаровиробника. «Це абсолютно конкретні кроки, що матимуть стимулюючий ефект для української економіки», — наголосив міністр.

Зокрема йдеться про програму імпортозаміщення та захист вітчизняного ринку, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ. 

За словами Петра Порошенка, передбачено вдосконалення нормативно-правової бази щодо підтримки національного виробника, створення необхідних умов для модернізації української промисловості.

Крім того, окремо увагу приділено розвитку індустріальних парків, що дасть змогу залучати у національні парки, що існують, інвесторів, створюючи для них привабливі умови, починаючи із розбудови мереж і завершуючи більш пільговим режимом оподаткування  для нових інвестицій. Ці плани чітко визначені за термінами: їх реалізація розпочнеться у першій половині 2013 року.

Окремо урядовець наголосив на тому, що найближчим часом має розпочатися розробка та впровадження заходів, які сприятимуть дерегуляції та унеможливлять тиск контролюючих і правоохоронних органів. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»