АКЦЕНТ. Президент Віктор Янукович привітав працівників судової системи напередодні Дня працівників суду (15 грудня). На урочистому засіданні з нагоди професійного свята глава держави наголосив: «Хочу щиро подякувати вам за невтомне служіння українському народові, за відданість справі зміцнення верховенства права, захист прав і свобод громадян».

Віктор Янукович підкреслив, що професія судді в українському суспільстві завжди була однією із найбільш шанованих і відповідальних. Тож саме від повсякденної праці суддів залежить утвердження справедливості, реалізація прав і свобод громадян, охорона інтересів держави.

Президент також зазначив, що неодмінною умовою виконання цих завдань є функціонування в державі незалежного й неупередженого суду, що керується законом і захищає права кожної людини.

А наголос він зробив на незмінності своєї позиції: й надалі приділяти увагу питанням посилення соціального захисту суддів і створення належних умов для здійснення правосуддя.

На урочистому засіданні присутні почули й про те, що в державному бюджеті на 2013 рік передбачено збільшення видатків на забезпечення діяльності судової влади.

«Бажаю вам завжди бути вірними присязі судді, вимогам закону та відчувати гордість за свою професію», — передає слова-вітання Президента його прес-служба.