НАДЗВИЧАЙНА СИТУАЦІЯ. У Коблевому на пляжі виявили речовину, яка містить складні вуглеводні нафти.  До служби цивільного захисту Березанського району звернувся директор однієї з баз відпочинку з приводу появи у воді та на березі Чорного моря речовини, схожої на нафтопродукти. Оперативна група служби цивільного захисту району територіального управління МНС у Миколаївській області здійснила первинне обстеження берегової смуги та прилеглої акваторії. За попередніми висновками, загальна довжина забрудненої берегової смуги становить понад три кілометри.

На місце надзвичайної події було направлено сили та засоби аварійно-рятувального загону спеціального призначення територіального управління МНС України у Миколаївській області для вжиття заходів щодо ліквідації наслідків надзвичайної події.  Державна екологічна інспекція вже надала інформацію про результати досліджень. Концентрація нафтопродуктів у воді становить 0,04 мг/дм куб. за норми 0,05 мг/дм куб. Також було проаналізовано вміст небезпечних речовин у морській воді та піску з узбережжя. Встановлено, що проба морської води та пісок не містять шкідливих речовин.

На теперішній час узбережжя очищено, фахівці екологічних служб проводять перевірки та з’ясування обставин події. Влада району та керівники об’єктів відпочинку організували патрулювання узбережжя на випадок додаткового виявлення нафтовмісних речовин. Як запевняють у територіальному управлінні МНС, «загрози життю та здоров’ю відпочиваючих та місцевого населення  немає».