ТАКОГО ЩЕ НЕ БУЛО

Завідувач ФАПу села Ратнів на Волині Софія Смаль отримала машину в особисте користування

- На таку відзнаку навіть не очікувала! — не вірячи своєму щастю, сказала медпрацівник, яка має стаж роботи в цьому сільському закладі три з половиною десятиліття.

Про традицію волинського господарства «Рать» дарувати кращим працівникам цінні подарунки за результатами роботи в минулому році в області відомо давно. Писав про Віктора Шумського — успішного керівника, орденоносця, який очолює це сільськогосподарське підприємство, і «УК». Здавалося б, вагомого інформаційного приводу повертатися до теми немає. Але ратнівці й цього року зуміли втнути таке, що варто згадати про них ще раз.

— 2012-й, вважаю, був для нас найуспішнішим з моменту повоєнного створення нашого господарства. Бо отримали рекордні врожаї кукурудзи, пшениці, цукрових буряків, майже 8 тисяч літрів молока від корови, дав перший урожай яблук наш сад, — розповідає Віктор Шумський. —  Отож за рахунок великого валу продукції й отриманих прибутків можемо далі розвивати виробництво, зміцнювати його сучасною технікою, впроваджувати прогресивні технології. А ще — тримати високий рівень заробітних плат і відзначити подарунками тих, хто особливо добре потрудився на благо спільної справи.

За урочистим врученням традиційних мікрохвильовок, кухонних комбайнів та іншої побутової техніки, як і в минулі роки, настав урочистий момент: оголошення прізвищ власників ключів від шести нових автомобілів.

Тож цього року обкатуватимуть нову техніку механізатор, заслужений працівник сільського господарства України Микола Пушкарь, водії Іван Мартинюк та Юрій Ткачук, завідувач складом Ігор Романюк, доярка Наталія Квардакова та завідувачка ФАПу Софія Смаль — єдина, хто не має  стосунку до підприємства. Формально. А фактично — все життя присвятила здоров’ю людей, чия праця й робить успішним сільгосппідприємство. Така соціальна відповідальність бізнесу варта наслідування.

— У тому, що працівники цього підприємства ставлять рекорди, ввійшли в новий рік з гарним настроєм і показують іншим, як потрібно господарювати на українських чорноземах, велика заслуга талановитого керівника Віктора Шумського, — висловив свій погляд на успіхи ратнівців голова облдержадміністрації Борис Клімчук. — І саме він, на моє переконання, першим із волинян заслуговує на присвоєння високого звання Героя України.